400 g polohrubé mouky
| 240 g práškového cukru
| 100 g hery
| 2 vejce
| 1 prášek do pečiva
| 1 vanilkový cukr
| strouhaná citronová kura
| mléko na zadělání
| maková nebo tvarohová nápln
| 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu Žďárský koláč:
Nastrouháme tuk a na vále zpracujeme s ostatními přísadami těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně hodinu. Pak asi ze 3/4 těsta vyválíme placku, kterou válečkem přeneseme na vymazaný plech. Okraje upravíme a naplníme makovou nebo tvarohovou náplní, případně povidly. Ze zbývajícího těsta uděláme válečky, ze kterých na koláči uděláme mřížky. Pomažeme rozkvedlaným vejcem a upečeme ve středně teplé troubě.
Fotky receptu Žďárský koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!