![]() |
11. 08. 2008 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Mandlový koláč z podmáslí: Vejce ušleháme spolu s šálkem cukru elektrickým ručním šlehačem do pěny. Vmícháme podmáslí a vanilkové aroma. Smícháme mouku s pudinkovým práškem a přidáme ke směsi vajec, cukru a podmáslí. Ze všech p ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Mandarinkové řezy s tvarohem: Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku s kypříkem. Těsto dáme na plech (peču na pečícím papíře) a upečeme. Necháme vychladnout, potřeme krémem, na něj dáme okapané mandar ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Levný bramborový závin s povidly: Vypracujeme těsto, vyválíme do čtverce na prst silně, potřeme povidly, smotáme, položíme na vymaštěný plech, potřeme vajíčkem a pečeme při středním ohni asi 30 minut.
... ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Osgood pie (starodávný páj s ořechy): 1. Na vál prosijte mouku se solí, přidejte máslo, dvě lžíce studené vody a co nejrychleji zpracujte na hladké těsto. Vytvořte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a nechte dvě hodiny chladit.
2. ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kakiová bábovka: 1. Pudinkovou nebo bábovkovou formu vymastěte. Brandy a rozinky krátce a zlehka svařte, dvě tři minuty. Stáhněte z ohně a nechte čtvrt hodiny stát.
2. Elektrickými metlami zpěňte máslo a cukr, vešl ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dort s pomeranči a mákem: 1. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Neloupané, ale velmi pečlivě omyté pomeranče nakrájejte ostrým nožem na půlcentimetrové plátky a vložte do kastrůlku. Zali ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Angreštový koláč se smetanovým krémem: 1. Na pracovní plochu či vál prosijte mouku s cukrem, uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj kousky másla a prsty zpracujte na drobenku. Na ni vyklepněte vejce a opět zpracujte, až se spojí v těsto. ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marocký kořeněný koláč: 1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Semínka koriandru a římského kmínu krátce nasucho opečte na pánvi; rozvine se tím jejich vůně. Buďte ale opatrní, snadno se připalují! Potom ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablka podle Koketky: 1. Mléko svařte při střední teplotě se smetanou a do horké směsi vložte lusk vanilky. Kastrol odstavte a nechte aspoň půl hodiny stát, aby se aroma vanilky rozleželo (pokud používáte vanilinový cukr, ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Štrúdl s jablky, banány a třešněmi: 1. 75g cukru vsypte do pánve, přidejte lžíci vody a chvíli míchejte. Když cukr vypadá jako mokrý písek, stáhněte plamen a sedm až deset minut zahřívejte (pánví můžete občas zatřást, ale nemíchat!). C ... …více»
|