Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.05. 2021
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Angreštový koláč se smetanovým krémem

fotka Angreštový koláč se smetanovým krémem
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 130 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Angreštový koláč se smetanovým krémem:

200 g očištěného angreštu (bez stopek a bubáků)  | 100 g přírodního cukru  | 3 menší vejce  | 100 ml smetany ke šlehání  | hrst angreštu na ozdobu  | NA TĚSTO  | 300 g hladké mouky  | 150 g změklého másla, nakrájeného na kousky  | 100 g moučkového cukru  | 2 vejce  |  nastrouhanou kůru z 1 citronu

Postup přípravy receptu Angreštový koláč se smetanovým krémem:

1. Na pracovní plochu či vál prosijte mouku s cukrem, uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj kousky másla a prsty zpra­cujte na drobenku. Na ni vyklepněte vejce a opět zpracujte, až se spojí v těsto. (Samozřejmě můžete také použít robot.)
2. Přidejte citronovou kůru a důkladně prohněťte. Až bude hedvábně hladké, zabalte ho do fólie nebo mikrotenového sáčku, uložte do ledničky a nechte aspoň hodinu odpočívat.
3. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C.Odpočatou hmotu rozválejte a vyložte jí formu o průměru 26 cm. Těsto propíchejte vidličkou, vložte do trouby a čtvrt hodiny předpékejte; korpus získá světle zlatou barvu.
4. Připravte náplň: V rendlíku spolu krátce povařte angrešt a cukr (pokud máte hodně sladký angrešt, cukru trochu uberte). Směs rozmixujte a přelijte přes síto, abyste odstranili zrníčka. V misce prošlehejte vejce se smetanou a směs jemně vetřete k rozmixovanému angreštu s cukrem.
5. Na předpečené těsto rozdělte hrst angreštů a rovnoměrně je zalijte smetanovým krémem. Pak ještě 25 až 30 minut pečte. Pro kontrolu na povrch trochu zatlačte lžičkou nebo vařečkou: měl by se chvět jako pudink. Pokud vám náplň připadá tekutá, pečte dalších pět minut. Než koláč vyjmete z formy, nechte ho aspoň čtvrt hodiny chladnout.



Fotky receptu Angreštový koláč se smetanovým krémem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Angreštový koláč se smetanovým krémem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !