![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Listový závin s jablky a švestkami: Listové těsto vyválíme na délku plechu a rozdělíme na dvě části. Ty posypeme strouhankou, rozdělíme náplň z jablek ( jablka nakrájíme a ocukrujeme a hned dáme na těsto, jinak pustí hodně šťávy), posyp ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čokoládová psaníčka: 1. Vejce se 140 g krupicového cukru šleháme přibližně 5 minut v horké vodní lázni a pak ještě dalších 5 minut mimo vodní lázeň. Do hmoty vmícháme rozehřátou čokoládu a mouku. Těsto opatrně rozetřeme n ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jarní dort s broskvemi: Ušleháme vejce, cukr, aroma a amaretto. Přidáme mouku, škrob, prášek a kakao. Pečeme 25 minut. Šťávu z broskví zachytíme. 5 půlek broskví dáme stranou, zbytek nakrájíme. Namočíme želatinu. Zahřejeme . ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladké valentýnské pokušení: 100 ml smetany přivedeme k varu. Horkou smetanu přilijte k čokoládě nalámané na kousky a vše důkladně promíchejte. Metlou ušlehejte zbytek smetany, ochuťte ji třešňovým likérem a přidejte ji k vlažné ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Prostě pohádka: V míse vyšleháme žloutky s cukrem, zašleháme kakao, hrubou mouku, na špičku nože prášek do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švestková bublanina s badyánem: Společně utřeme cukr, žloutky, zakysanou smetanu (popřípadě rum) a zapracujeme postupně mouku s kypřícím práškem. Přidáme pokrájené švestky prosypané badyánem a promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý ... …více»
|
![]() |
11. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrušky Kleopatra: Půlky oloupaných hrušek uvaříme v trošce vody, do které předem přidáme 2 lžíce medu. Z rýže a mléka ochuceného vanilkovým luskem a cukrem uvaříme rýžovou kaši. Mezitím si připravíme vanilkový pudink. ... …více»
|
![]() |
11. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Teplý moučník v pěti minutách: Na pánvi rozehřejeme tuk a po obou stranách na něm plátky vánočky opečeme do zlatova. Na nahřátém talíři posypeme cukrem a hned podáváme k čaji. Podobně připravujeme i plátky bílé veky, kterou pro změ ... …více»
|
![]() |
11. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Barokní zákusky: Linecké těsto Vitana připravíme podle základního návodu na obalu s použitím 250 g másla. Přidáme ještě mleté lískové ořechy a 1 sáček vanilkového cukru. Z těsta rozválíme plát o síle přibližně 1 cm. V ... …více»
|
![]() |
11. 04. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hruškový dort s citronovým rosolem: Zpracujeme dohromady hladkou mouku, 75 g cukru, vanilkový cukr, žloutek, špetku soli a 1 až 2 polévkové lžíce studené vody. Uhněteme hladké těsto a uložíme je v míse zakryté asi na 1 hodinu do chladna ... …více»
|