6 vajec
| 260 g cukru krupice
| 50 g čokolády na vaření
| 150 g hladké mouky
| 500 ml mléka
| 2 balení vanilkového pudingu
| 100 g másla
| 200 g marcipánové hmoty
| 10 čokoládových srdíček
Postup přípravy receptu Čokoládová psaníčka:
1. Vejce se 140 g krupicového cukru šleháme přibližně 5 minut v horké vodní lázni a pak ještě dalších 5 minut mimo vodní lázeň. Do hmoty vmícháme rozehřátou čokoládu a mouku. Těsto opatrně rozetřeme na pečicí papír o velikosti plechu. Pečeme při 200°C asi 10 minut. Po vytažení z trouby upečený korpus ihned otočíme na pomoučenou utěrku, pečicí papír na něm zatím ponecháme.
2. Z mléka, 120 g cukru a pudingového prášku uvaříme podle návodu na sáčku krém. Za stálého míchání ho necháme vychladnou a pak do něj nejlépe ručním šlehačem zapracujeme máslo.
3. Z vychladlého korpusu opatrně strhneme papír a rozkrojíme jej na tři stejně velké díly. Jednu část potřeme polovinou krému, na něj přiložíme druhý díl, mírně přitiskneme a potřeme zbylým krémem. Zakryjeme třetím dílem a opět mírně přitiskneme. Necháme ztuhnout v chladničce.
4. Marcipánovou hmotu rozválíme za pomoci mikrotenové fólie cca 2 mm silný plát a ten rozkrájíme na čtverce velké 8x8 cm. Dva protilehlé rohy každého čtverečku nožem seřízneme mírně dokulata. Čtverce přeložíme do tvaru obálek a v místě, kde se zakulacené růžky překrývají, je ozdobíme čokoládovými srdíčky. Pak rozkrájíme ztuhlý moučník na obdélníky o velikosti 5x7 cm a na vršek každého z nich položíme jednu marcipánovou obálku se srdíčkem.
Fotky receptu Čokoládová psaníčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!