3. 02. 2009 Nápoje
Příprava receptu Dětský banánový koktejl: Do mixéru vložíme kousky nakrájených banánů.
Přilijeme vychlazenou šťávu a mléko nebo smetanu.
Přisladíme a 1 minutu mixujeme.
Nápoj rozdělíme do tří sklenic a ihned podáváme. ... ... …více»
|
3. 02. 2009 Nápoje
Příprava receptu Delmonico: Míchací sklenici naplníme do poloviny ledem.
Přidáme gin, brandy, oba vermuty a bitters.
Důkladně promícháme a přecedíme do koktejlové sklenice.
Ozdobíme spirálkou z citrónové kůry. ... ... …více»
|
3. 02. 2009 Nápoje
Příprava receptu Crimson sunset: Šejkr z poloviny naplníme ledem.
Přidáme gin a citrónovou šťávu, důkladně protřepeme.
Přecedíme do koktejlové sklenice.
Grenadinu kápneme doprostřed nápoje a portské dolijeme opatrně na povrch. ... ... …více»
|
3. 02. 2009 Nápoje
Příprava receptu Crimean cocktail: Do míchací sklenice hodíme 4 kostky ledu.
Nalijeme bílé víno a Cointreau.
Přidáme citrónovou kůru a promícháme.
Přecedíme přes husté sítko do koktejlové sklenice.
Dolijeme sodou a zdobíme dvěma vi ... …více»
|
3. 02. 2009 Nápoje
Příprava receptu Creamy cacao: Likér Créme de cacao, koňak a chlazenou kávu rozmixujeme v mixéru.
Vlijeme do jednotlivých sklenek, jejichž okraj předem lehce navlhčíme a ponoříme do hnědého cukru.
Ozdobíme šlehačkou.
Podáváme se ... …více»
|
3. 02. 2009 Nápoje
Příprava receptu Cognac cooler: Do šejkru vložíme led.
Přilijeme ostatní ingredience kromě sody.
Dobře protřeseme a nalijeme přes sítko do sklenice.
Sklenici dolijeme sodou a podáváme s brčkem. ... ... …více»
|
3. 02. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Citrónový střik: Do nádoby od mixéru nalijeme citrónový džus, citrónový cukrový sirup a jablečný mošt.
Chvíli nápoj mixujeme.
Do sklenice o obsahu 3 dl hodíme několik kostek ledu, které pak zalijeme připraveným nápo ... …více»
|
3. 02. 2009 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Citrónový cukrový sirup: Z čerstvých citrónů nožem skrojíme pouze žlutou povrchovou kůru a vkládáme je do menšího hrnce, zakryjeme pokličkou (aby nám nevyprchaly aromatické látky).
Nyní do uvařeného horkého sirupu (základní ... …více»
|
3. 02. 2009 Nápoje
Příprava receptu Celerový cukrový sirup: Do horkého základního sirupu vložíme omytý, oloupaný celer, nakrájený na malé kostky.
Zhruba 4 minuty povaříme, odstavíme a zakryté necháme 30 minut stát.
Prochladlý sirup prolijeme ubrouskem. ... ... …více»
|
3. 02. 2009 Nápoje
Příprava receptu Captain´s table: Šejkr z poloviny naplníme ledem.
Přidáme gin, Campari, grenadinu a pomerančovou šťávu.
Důkladně protřeseme a nalijeme přes sítko do sklenice téměř naplněné ledem.
Dolijeme zázvorovou limonádou a oz ... …více»
|