![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dřínkový mošt: Čerstvé, dosud šťavnaté dřínky rozdrtíme, smícháme s 2,5 dl vody na 1 kg plodů, necháme 6-12 hodin naležet a vylisujeme. K 1 l vylisované a odkalené šťávy přidáme 0,5 l vody, 100 - 150 g cukru, steril ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Borůvkový mošt: Čerstvé borůvky vyluhujeme párou nebo zalijeme malým množstvím vody, 6-8 min. za stálého míchání povaříme a potom zhorka vylisujeme. K 1 l šťávy přidáme 1 - 2 dl vody, 150 - 300 g cukru, sterilujeme 1 ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinkový mošt: Zralé bezinky zbavíme třapin a vyluhujeme párou, nebo je zalijeme malým množstvím vody a 6-8 min. Za stálého míchání povaříme. Po vychladnutí necháme směs 12 hod. naležet, načež ji vylisujeme. K 1l šť ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Angreštový mošt: Bobule angreštu vyluhujeme párou, nebo drť necháme jeden den naležet a potom vylisujeme. K 1 l šťávy přidáme 0,5 - 1 l vody, 100 - 300 g cukru, sterilujeme 15 min. při teplotě vodní lázně 85 °. ... ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Malinovo-hroznové pití: Umyjeme, přebereme a necháme okapat maliny, rozmixujeme s červenou hroznovou šťávou. Podle chuti přisladíme medem. Dáme do mělké misky a na 30-40 minut do ledničky. Během toho příležitostně promícháme ... …více»
|
![]() |
1. 07. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Šumivé ovoce: Namočit 2 plátky želatiny do studené vody a v hrnci zahřát kokosové mléko s polovonou cukru. ROzčtvrtit vanilkový lusk a do kokosového mléka vyškrábnout dřen. Vmíchat kuličky pepře a vyždímanou želati ... …více»
|
![]() |
1. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzký likér 44: Do pomeranče napícháme jehlicí 44 děr, vložíme do patentní sklenice, přidáme 44 kostek cukru, 44 kávových zrnek a zalijeme vodkou. Sklenici uzavřeme a uložíme do chladna na 44 dní.
... ... …více»
|
![]() |
1. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečný koktejl (dia): Jablka překrájíme, zalijeme vodou, přidáme sladidlo a koření. Podusíme, necháme vychladnout a vyjmeme koření.
Do mixéru nalijeme mléko, po částech přidáváme jablka i se zbylou šťávou, sýr, citrónovou ... …více»
|
![]() |
1. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Afri flip : Všechny přísady dobře promícháme v šejkru nebo umixujeme v mixéru, nalijeme do vysoké skleničky a ozdobíme kouskem ananasu. ... ... …více»
|
![]() |
1. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Koktejl sněhové vločky: Do mixéru vložíme oloupané banány, jahody, citrónovou šťávu, med, mléko a bílý jogurt. Mixujeme asi dvě minuty a rozdělíme do sklenic. ... ... …více»
|