![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Džus z jablek a meruněk: Používáme meruňkový a jablečný protlak, připravené odděleně a smíchané v poměru 1:1. K 1 l rozmixované protlakové směsi přidáme 2 l vody, 210 g cukru a 3 g kyseliny citrónové. ... ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodový džus: Jahody zbavené stopek a kalichů rozvaříme při teplotě 70-75 °C a zahorka nadvakrát propasírujeme, nejprve hrubším sítem, potom jemným. K 1 l rozmixovaného protlaku přidáme 1,8 l vody, 200 g cukru a 4 ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Karotkový džus: K 1 l rozmixovaného protlaku přidáme 1,5 dl vody, 180 g cukru a 2 g kyseliny citrónové. ... ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paprikový džus: Papriky zbavené stopek, semeníků a semen pokrájíme a uvaříme ve vodě doměkka a ještě zatepla propasírujeme. Protlak rozředíme vodou v poměru 3:2, zahřejeme na 85 °C, k 1 l rozředěného protlaku přidáme ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatový džus: Rajčata rozvařená při teplotě 90 °C nadvakrát propasírujeme, nejprve na hrubším sítě, potom na jemném, případně rozmixujeme. K 1 l protlaku přidáme 8 dl vody, 45 g cukru a 15 g soli. ... ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Reveňový džus: K 1 l rozmixovaného reveňového protlaku přidáme 1,8 l vody a 200 g cukru. ... ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Broskvový džus: Používáme broskvový a jablečný protlak, připravené odděleně a smíchané v poměru 4:1. K 1 l rozmixované protlakové směsi přidáme 1,7 l vody, 180 g cukru a 4 g kyseliny citrónové. ... ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třešňový sirup: Třešňovou šťávu mísíme zpravidla se šťávou višňovou v poměru 1:1. V 1 l šťávy rozpustíme zatepla či zastudena 1,7 kg cukru a 18-20 g kyseliny citrónové, pokud máme směs šťáv v uvedeném poměru, postačí ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višňový sirup: Jakostní šťávu získáme z odstopkovaných višní, které rozdrtíme asi s 1/4 pecek a drť necháme 12 hodin odležet a vylisujeme. Po odkalení v 1 l šťávy rozpustíme zatepla či zastudena 1,7 kg cukru a 8-15 ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Višňový mošt: Odstopkované višně vyluhujeme párou nebo je odpeckujeme, rozdrtíme a necháme 6-12 hodin odležet a potom vylisujeme. Šťávu můžeme smísit se šťávou třešňovou v poměru 1:1. K 1 l samotné višňové šťávy př ... …více»
|