![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třešňový mošt: Šťávu získáme vyluhováním odstopkovaných a odpeckovaných třešní, které rozdrtíme a necháme 6-12 hodin odležet nebo je 20 minut zahříváme při teplotě 60-70 °C. Třešňovou šťávu zpravidla mícháme s višňo ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švestkový mošt: Jemný chutný mošt získáme pouze z vyzralých nebo přezrálých švestek, a to vyluhování nad párou nebo lisováním vypeckovaných švestek zatepla. K 1 l šťávy přidáme 200-300 g cukru, sterilujeme 15 minut p ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybízový mošt: Mošty vyrábíme z bílého, červeného, nebo černého rybízu, případně je libovolně vzájemně mísíme či přidáváme k jiným moštům. Šťávu zpravidla získáváme vyluhováním párou, kdy bobule nemusíme zbavovat tř ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ostružinový mošt: Mošt vyrábíme vyluhování párou nebo lisováním rozmačkaných ostružin, které necháme asi 12 hodin odležet.K 1 l šťávy přidáme 5 dl vody a 200 g cukru, sterilujeme 15 minut při teplotě vodní lázně 90°C. ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Malinový mošt: Mošt vyrábíme vyluhováním, párou nebo lisováním rozmačkaných malin, které necháme asi 12 hod. odležet. Drť je možno zředit 5 dl vody na 1 kg malin. Podobně jako při přípravě jahodového moštu potom šťá ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Jeřabinový mošt: Jeřabinové mošty vyrábíme z moravského jeřábu i z jeřábu černého, případně je k dosažení určité barevnosti mísíme. K 1 l šťávy získané drcením, lisováním a odkalením přidáme 1 l vody, 100 g cukru, st ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje Žádné hodnocení
Příprava receptu Jahodový mošt: Zahradní jahody pokud možno s příměsí jahod lesních rozmačkáme, přidáme 5 dl vody na 1 kg použitých plodů a necháme 6 i více hodin odležet. Uvolněnou šťávu prefiltrujeme, zbylou drť přes plachetku opa ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablečný mošt: Šťávu z rozdrcených a vylisovaných jablek, kterou chráníme před zbytečným okysličováním, jež má za následek zhnědnutí moštu, zpravidla neupravujeme , protože podíl cukru je ve zralých jablkách vyrovna ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hruškový mošt: Hrušky rozdrtíme, vylisujeme a šťávu odkalíme sedimentací. k 1 l šťávy přidáme 3 dl jablečného moštu (nebo již drtíme a lisujeme hrušky s přídavkem 30% jablek), nebo 1-2 g kyseliny citrónové. Steriluj ... …více»
|
![]() |
2. 07. 2008 Nápoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hroznový mošt: Bílé nebo modré hrozny po rozdrcení a případném odzrnění okamžitě vylisujeme. Chceme-li získat růžový nebo červený mošt, necháme rmut z modrých hroznů několik hodin až jeden den naležet. Hroznové mošt ... …více»
|