1 citron
| 20 bezových květů
| 2 l vody
| 5 dkg kyseliny citronové
| 2 balíčky konzervačního přípravku proti plísni
| 2 ks cukru
Postup přípravy receptu Domácí bezová šťáva:
Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Asi 15-20 květů bezu omyjeme.
Svaříme je s vodou a necháme zchladit. Přidáme kyselinu, kolečka citronu a vše dáme do lahve na 24 hodin uležet.
Druhý den bezovou šťávu přecedíme přes čistý hadřík a přidáme cukr, který jen rozpustíme občasným mícháním. Přidáme 1 sáček konzervačního prostředku proti plísni, ale nemusí být, pokud šťávu vypijeme včas.
je moc dobrý, na litr vody jsem dala jen jednu polévkou lžíci cukru a bohatě stačilo. Ani si neumím představit, jak sladké musejí být šťávy z ostatních receptů, kde se cukru uvádí i kilo na litr vody....