Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 21.11. 2025
Dnes má svátek Albert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Olešanský trhanec

fotka Olešanský trhanec
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Olešanský trhanec:

800 g den předem uvařených a oloupaných brambor  | 300 - 400 g hladké mouky, podle škrobnatosti brambor  | 100 g másla  | 100 g mletého máku  | 50 g moučkového cukru  | 20 g hladká mouka na posypávání kuch.válu  | 2 ks vejce  | špetka sůl

Postup přípravy receptu Olešanský trhanec:

Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a na válu vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky,
které rozdělíme na stejně velké části. Rukou vypracujeme placičky, z nichž vyválíme tenké placky a ihned pečeme nasucho na rozpálené teflonové pánvi, nebo na plotně z obou stran, až se na nich dělají puchýřky.
Hotové placky natrháme na malé kousky do větší mísy, omastíme rozpuštěným horkým máslem, posypeme jemně umletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a promícháme.


Fotky receptu Olešanský trhanec:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Olešanský trhanec
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !