Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
25. 06. 2008 Omáčky
Příprava receptu Chilli marináda : Vše za studena smícháme. ... ... …více»
|
25. 06. 2008 Hovězí maso
Příprava receptu Hradní svíčková:
Naprosto odblaněné maso uvaříme v tlakovém hrnci spolu s halalím a mraženou zeleninou pod svíčkovou. Maso necháme vychladnout.
Z citronu vymačkáme čerstvou šťávu.
Zeleninu rozmixujeme spo . ... …více»
|
25. 06. 2008 Omáčky
Příprava receptu Omáčka z červeného vína: V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli najemno a smažíme asi 5 minut. Přidáme lžíci hladké mouky a osmažíme. Zalijeme vínem a vývarem a vaříme asi 10 minut až omáčka zhoustne. Přidáme ... …více»
|
25. 06. 2008 Omáčky
Příprava receptu Jogurtová zálivka s bylinkami: Jarní cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme na drobno.
Potom jarní cibuli, petržel, estragon a česnek jemně umixujeme. Přidáme jogurt s majonézou a gumovou stěrko ... …více»
|
24. 06. 2008 Omáčky
Příprava receptu Mužděj: Česnek rozetřeme se solí a rozšleháme v masovém vývaru. Mužděj se používá jako doplněk k zeleninovým jídlům (pečené či vařené kukuřici, pečeným lilkům, kapiím, patisonům apod.) ... ... …více»
|
24. 06. 2008 Omáčky
Příprava receptu Studená omáčka z nivy s majonézou : Do majonézy zašleháme nastrouhanou Nivu a na potřebnou krémovitou konzistenci zředíme omáčku smetanou. Podáváme na nové vařené nebo pečené brambory, výborně chutná i na chléb nebo bílé pečivo nasucho o ... …více»
|
24. 06. 2008 Omáčky
Příprava receptu Nektarinková salsa: Nektarinky oloupejte, nakrájejte na kostičky a ve skleněné míse smíchejte se všemi zbývajícími surovinami. Podávejte ke grilovaným kuřecím prsům nebo jako dip k lupínkům. ... ... …více»
|
24. 06. 2008 Omáčky
Příprava receptu Mátový dresink: Ocet a citrónovou šťávu uvedeme do varu. Vhodíme mátu a odstavíme. V oleji rozmícháme všechny ostatní přísady, přilejeme k mátovém odvaru a necháme ustát přes noc. ... ... …více»
|
24. 06. 2008 Omáčky
Příprava receptu Jablečná omáčka s hořčicí: 2 navinulá jablka oloupeme a ostrouháme až k jádřinci, do strouhaných jablek přimícháme 3 lžíce ostré hořčice, 125 ml šlehačky a 1 malou nastrouhanou cibuli. Dochutíme solí a mletým pepřem. ... ... …více»
|
24. 06. 2008 Omáčky
Příprava receptu Vařená smetanová majonéza: Všechny suroviny smícháme a ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí. Nesmí se vařit, srazila by se. Zahoustlou majonézu odstavíme a mícháme do vychladnutí. Můžeme dochutit i pikantní hořčicí. Množství st ... …více»
|