Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
6. 07. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Norský dresing na zeleninové saláty: Dresing se dá uchovat v lednici delší dobu, nejlepší je druhý den, kdy se česnek uleží. Je možné dát pouze jogurt, nebo jen majonézu ale já mám odzkoušeno půl na půl. Všechny ingredience promícháme a ... …více»
|
6. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Rajská omáčka trochu jinak: Máslo a olej rozehřejeme v hrnci, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Poté vsypeme mouku a usmažíme jíšku. Přidáme koření a cukr a za stálého míchání směs opékáme dožluta. Pak zal ... …více»
|
4. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Klasická hořčicová švédská omáčka: Smíchat cukr s hořčicí a zašlehat tam smetanu do pevných kopečků.
... ... …více»
|
4. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Janovská omáčka: Kapary opláchneme, vymačkáme, sardelku vykostíme a spolu s olivami a česnekem jemně nasekáme a s vařeným žloutkem utlučeme v hmoždíři. Přisypeme strouhanku, přilijeme ocet a za pomalého přidávání olej ... …více»
|
3. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Lehká rajská omáčka : Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji dozlatova, přidáme plátky česneku. Zalijeme rajčaty z konzervy, ochutíme Vegetou, pepřem a pomalu dusíme do zhoustnutí. Jakmile je omáčka hustá, můžeme ... …více»
|
3. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Ostrá omáčka k masům: Rajčata spaříme a oloupeme. Pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme rozčtvrtíme. Stroužky česneku sloupneme.
Všechny suroviny vložíme do mísy, osolíme a ponorným mixerem rozdrtíme na kaši. Nakonec pr ... …více»
|
1. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Smetanovo koprový dresing: Šalotku oloupeme a velmi jemně nasekáme. Vymačkáme citrón a šťávu z něho promícháme s cukrem. Mícháme tak dlouho dokud se úplně nerozpustí. Opláchnutý kopr nasekáme najemno, smetanu promícháme s osla ... …více»
|
1. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Žloutková pažitková omáčka: Vývar dáme do kastrolu, přisolíme, okyselíme a zakvedláme do něho mouku a žloutky. Za stálého míchání necháme zhoustnout. Přidáme pažitku, odstavíme a po částech zamícháme máslo. ... ... …více»
|
1. 07. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Bernaise : Přivést ocet, víno, 1 lžíci estragonu a šalotky do varu a povařit vše po 5 min. (zredukovat). Odstavit a nechat trochu zchladnout. Do mixeru vložit zchladlou směs, přidat žloutek a mixovat vše po 30 s ... …více»
|
30. 06. 2008 Králičí maso
Příprava receptu Omáčka z králíka: Na sádle orestujeme cibulku, vypneme, přidáme červenou sladkou papriku. Osolíme si kousky králíka, přidáme. Zalijeme vodou (studenou) a necháme zavřít. Přidáme bobkový list (2), celý pepř (8), nové ko ... …více»
|