Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
14. 07. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Hořčicový dresink: Menší cibulku nasekáme najemno, přidáme polévkovou lžíci plnotučné (nebo dijonské) hořčice a smícháme a 1 kávovou lžičkou moučkového cukru, majonézou a zakysanou smetanou v poměru 1/2 na 1/2, podle toh ... …více»
|
14. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Křenový dresink: 1 PL směsi Křemík (nebo čerstvého křenu) smícháme s 1 kávovou lžičkou moučkového cukru, majonézou a zakysanou smetanou v poměru 1/2 na 1/2, podle toho, jaké množství chceme připravit. Hodí se k masu. . ... …více»
|
14. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Dresink s plísňovým sýrem: 200 g plísňového sýra (např. zlatá niva) postrouháme nebo pomeleme na jemno, smícháme se dvěma prolisovanými stroužky česneku, 1 kávovou lžičkou moučkového cukru, majonézou a zakysanou smetanou v poměr ... …více»
|
14. 07. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Mrkvové pesto s chilli: Kostičky mrkve spolu s kousky česneku osmahněte v oleji. Okořeňte. Rozmixujte s chilli papričkou, kešu oříšky a ovčím sýrem. Nakonec přimíchejte 50 ml oleje. ... ... …více»
|
14. 07. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Rukolové pesto s pistáciemi: Nasekejte rukolu a česneky. Pak nastrouhejte sýr pecorino nebo jiný dle vlastního výběru. Vše rozmixujte s pistáciovými jádry. Pyré smíchejte s olivovým olejem a osolte. ... ... …více»
|
13. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Okurkový dresink: Do smetany vmícháme olivový olej, přidáme najemno nastrouhané nakládané okurky, prolisovaný česnek, podle chuti osolíme a opepříme a dobře promícháme. Před podáváním necháme asi půl hodiny odležet v c ... …více»
|
12. 07. 2008 Uzeniny
Příprava receptu Omáčka na špagety s liberkou : Nastrouháme liberecký párek (případně 200 g kabanosu, nebo párky) a opečeme na rozpáleném oleji a posolíme. Poté směs podlijeme vývarem (nebo vodou), přidáme kečup a lehce podusíme. Podáváme na uvařen ... …více»
|
9. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Studená omáčka z žervé s ředkvičkami: V misce promícháme sýr s jogurtem a omytými a nastrouhanými ředkvičkami. Můžeme použít jako "dressing" při podávání rybích a masitých pokrmů nebo podávát přímo s tmavým chlebem. ... ... …více»
|
7. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Jogurtová bylinková omáčka: Vše se jednoduše smíchá, čím více bylin a jejich kombinací, tím chutnější. Používá se místo tatarky k čemukoliv. ... ... …více»
|
7. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Arabská česneková omáčka: Jemně nastrouhaný česnek osmažíme na oleji, přilijeme vývar a trošce vody rozmíchanou Maizenu a mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme šťávu z citrónu a na špičku nože kurkumy. Dochutíme solí. ... ... …více»
|