Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
5. 05. 2008 Omáčky
Příprava receptu Jahodová omáčka na zmrzlinu : Jahody lžící rozmačkáme, přidáme cukr a umixujeme - skvěle chutná na osvěžujících letních zmrzlinách a pohárech!!! ... …více»
|
5. 05. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Sýrová omáčka k těstovinám s kořením: V hrnci zahřejeme mléko. Sýr Tomík rozkrájíme na menší kostičky a necháme v mléce zvolna rozpustit. Můžeme tyčovým mixérem namixovat. Ještě stále vaříme když přidáváme koření a sůl. Necháme chvilku pr ... …více»
|
5. 05. 2008 Omáčky
Příprava receptu Italská houbová omáčka v minutkách: Na másle zpěníme velmi jemně nasekanou cibulku, česnek a petrželku. Vmícháme mouku, krátce podusíme, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme sůl, koření a drobně pokrájené houby. Zvolna vaříme, dokud se obj ... …více»
|
5. 05. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Omáčka z krabích tyčinek: Krabí tyčinky povaříme ve vodě, ve které je pak rozmixujeme. Kolik dáte vody záleží na vás kolik chcete mít omáčky. Zalijeme šlehačkou, přidáme sůl, pepř, nastrouháme muškátový oříšek. Nakonec zahustí ... …více»
|
5. 05. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Lučinová omáčka s těstovinami: Lučinu umícháme s trochou vody tak, aby vznikla hustota omáčky. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na olivovém oleji a přidáme k Lučině. Prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Těst ... …více»
|
4. 05. 2008 Omáčky
Příprava receptu Vinná omáčka: Na másle usmažíme jemně pokrájenou cibulku, zaprášíme moukou, a jakmile vše zhoustne, přilijeme smetanu, víno a povaříme. Přidáme trochu cukru, soli, citrónovou kůru a šťávu a po krátkém varu procedím ... …více»
|
4. 05. 2008 Omáčky
Příprava receptu Křenová omáčka s mandlemi: Spařené oloupané mandle otlučeme v hmoždíři. Do hrnku dáme strouhaný křen, cukr, máslo a špetičku soli, zalijeme vychladlou a s trouškou mouky svařenou smetanou a vše rozmícháme. Pokud podáváme omáčku ... …více»
|
4. 05. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Portugalská omáčka: Jemně posekané lanýže uvaříme v madeirském víně, přilijeme šťávu z pečeně, zahustíme bešamelem ze světlé jíšky z másla a mouky, osolíme a asi 15 minut povaříme. Omáčku podáváme k jehněčí pečeni nebo k ... …více»
|
4. 05. 2008 Omáčky
Příprava receptu Sýrová omáčka po orientálsku: Všechny suroviny dobře rozmixujeme a pak podáváme za studena se slaným pečivem. ... ... …více»
|
4. 05. 2008 Omáčky
Příprava receptu Housková omáčka s pažitkou: Žemle ostrouháme, rozkrojíme na čtvrtky, dáme do hrnečku, zalijeme mlékem a necháme 30 minut odstát. Potom je vymačkáme, prolisujem sítem, vložíme do misky a za stálého míchání přiléváme olej, víno a ... …více»
|