![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka pórková: Nakrájenou cibulku usmažíme na oleji, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme metličkou, přidáme celý pepř, sůl a za častého míchání vaříme 25 minut. Mezitím si očist ... …více»
|
![]() |
18. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Majonézový přeliv tomatový: Vše promícháme. Můžeme přidat trochu hořčice sekanou cibulku. Obměna: Obdobně můžeme připravit paprikový přeliv, křenový přeliv, česnekový, hořčicový a jiné. ... ... …více»
|
![]() |
18. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Majonézový přeliv základní: Majonézu zředíme mlékem, přidáme ostatní přísady a zašleháme. Pro okamžité použití je možné také zředit majonézu dobrým nálevem z okurek a rozšlehat. Přeliv nesmí být příliš řídký. Chceme- li, aby pře ... …více»
|
![]() |
18. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tatarská omáčka pikant: Bílý jogurt promícháme s majonézou, přidáme drobně nakrájenou cibuli a česnek utřený se soli, ochutíme kečupem, hořčicí, opepříme a promícháme. ... ... …více»
|
![]() |
16. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tatarská omáčka klasická: Do majonézy zamícháme drobně krájenou cibuli, strouhané kyselé okurky, trochu hořčice a všechny ostatní přísady. Můžeme přidat i trošku nálevu z okurek. ... ... …více»
|
![]() |
16. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuchařská pohotovost - Brusinková omáčka: Brusinky, suché červené víno, sojovou omáčku, pomerančovou kůru i šťávu, špetku soli a pepře rozmixujeme v hladkou omáčku, kterou ozdobíme talíř s do zlatova upečenou paštikou.
... ... …více»
|
![]() |
14. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Americká jogurtová omáčka: Jogurt rozšleháme s olejem a kečupem, přidáme sekanou cibuli, pažitku nebo petrželku, dochutíme solí a cukrem. Vše promícháme a vychladíme.
... ... …více»
|
![]() |
14. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marináda na kuře s bazalkou: Cibuli nastrouháme najemno, přidáme prolisovaný česnek,
sušenou bazalku, grilovací koření, pepř, sladkou papriku, kečup, kmín, olivový olej a dobře zamícháme.
Marináda stačí na 8 ks kuřecích čtvrt ... …více»
|
![]() |
13. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pažitková omáčka k masu: Majonézu promícháme se šlehačkou a přidáme na jemno nakrájenou pažitku, poté omáčku dochutíme solí, cukrem a citronouvou šťávou dle chuti. ... ... …více»
|
![]() |
13. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dresink z Nivy: Smíchejte všechny ingredience dohromady. Zálivka s Nivou je dobrá v těstovinových, kuřecích i dalších salátech. ... ... …více»
|