![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křenový dip lehký: Křen nastrouháme najemno.
Do zakysané smetany lihgt vmícháme křen, osolíme, ochutíme vegetou a přidáme malou lžičku citr. šťávy.
Lehký křenový dip podáváme vychlazený. V uzavřené nádobě vydrží dip i ... …více»
|
![]() |
5. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemný křenový krém s pepřem: Smetanu dáme do mísy a ušleháme dotuha.
Křen nastrouháme na jemném struhadle a přes cedník z něj vytlačíme přebytečnou šťávu. Do křenu přidáme bílý a cayennský pepř, promícháme. Poté křen přimícháme ... …více»
|
![]() |
2. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrová vepřová omáčka: Nakrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci do zlatova. Přidáme očištěná a nakrájená játra na kostky a zprudka orestujeme. Nesolíme! Podlejeme asi 3 cm vody, přidáme pepř, kmín, sl. papriku ... …více»
|
![]() |
2. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Japonská kořeněná omáčka: Instantní rybí vývar daši rozmícháme ve vodě dle návodu na obalu.
Pak 135 ml vývaru smícháme spolu s černou sójovou omáčkou, 40 ml rýžového octa, 45 ml mirinu, 15 g cukru a vše povaříme cca 8-10 minu ... …více»
|
![]() |
2. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kari omáčka na fondue: Majonézu smícháme se smetanou do hladké kašičky, poté přidáme pepř čtyř barev, nejlépe přímo z mlýnku. Čím víc pepře, tím lepší omáčka. Podáváme k masu. ... ... …více»
|
![]() |
2. 06. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česneková omáčka na fondue: Majonézu smícháme se smetanou do krémovité kašičky, přidáme rozmačkaný česnek dle vaší chuti. Podáváme k masu. ... ... …více»
|
![]() |
27. 05. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Majonéza ďábelská: Feferonky rozsekáme na kašičku a smícháme je s majonézou, mlékem, červeným vínem, kečupem a rajským protlakem. Ochutíme cukrem a solí. ... ... …více»
|
![]() |
27. 05. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Majonéza jáhlová: Jáhly rozmixujeme dohladka, přidáme máslo a postupně olej a dochutíme. Je velmi dobrá a zdravá. ... ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Majonéza kořeněná: Majonézu dáme do misky, vše ostatní postupně vmícháme a nakonec promícháme metlou. Majonéza vydrží 2 dny v chladné a temné místnosti. ... ... …více»
|
![]() |
26. 05. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbová křenová omáčka: Žemle rozvaříme v bujonu, rozmícháme dohladka, přidáme jemně strouhaný křen, ochutíme a nakonec vmícháme smetanu. Podáváme s knedlíkem. ... ... …více»
|