![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nivový dip: Nivu si nakrájíme na menší kousky a zalijeme jí mlékem. Poté rozmícháme nivu s mlékem dohladka. Přidáme majonézu a smetanu. Promícháme a dochutíme pepřem.
... ... …více»
|
![]() |
28. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Barbecue dip: Všechny přísady kromě koření důkladně promícháme na hladkou omáčku, kterou na závěr podle chuti okořeníme a osolíme.
... ... …více»
|
![]() |
28. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeská angreštová omáčka: Angrešt přebereme, opereme a zbavíme slupek i okvětí. Z másla a mouky připravíme zlatou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, přidáme angrešt, podle chuti cukr a vaříme spolu tak dlouho, až se bobule roz ... …více»
|
![]() |
28. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílá omáčka z mrkve: Mrkev nebo kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme ji do hrnce s vodou, přidáme bobkový list a vegetu a dáme vařit. Pokud chceme, aby měla omáčka výraznější chuť, zeleninu orestujem ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křenová smetanová omáčka: Suroviny mixujeme půl minuty na maximum. Omáčka je vhodná k pečenému a hlavně uzenému masu, k vařenému uzenému kolenu.
... ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Olejová česneková omáčka: Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Feferonky očistíme, vyřízneme semeník a lusky nakrájíme na kolečka. Na rozehřátém oleji opečeme česnek. Přidáme feferonky a osolíme. Petrželku opereme, osušíme, ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinková majonéza: Prolisovaný česnek a nasekanou šalotku dáme zesklovatět na rozehřátý olej. Bylinky nasekáme. Žloutky rozmícháme a pa kapkách zašleháme olej. Vmícháme všechny ingredience, dochutíme.
... ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka k nudlím: Všechny přísady smícháme a postavíme stranou. V kastrolu rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme nudle a pražíme za stálého míchání až zteplají. Přidáme zeleninu a omáčku, dobře zamícháme.
... ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játrová omáčka nejen ke špagetám: Na másle zpěním cibulku a zprudka orestuju na kostičky pokrájená játra, která ještě rychle okořením - bez soli. Vše zapráším moukou, zlehka osmahnu - jako jíšku a zaliju vodou. Nechám asi 10 minut pov ... …více»
|
![]() |
27. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hříbková omáčka: Do vývaru přidáme nové koření, celý pepř a cibule, oloupané a nakrájené. Povaříme 15 minut. Vývar procedíme do kastrolu, cibuli mírně propasírujeme. Mírně okyselíme vinným octem, přidáme hříbky a opět ... …více»
|