![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italská zálivka : Šalotku jemně posekáme. Rozmícháme ocet, cukr, hořčici, sůl a pepř. Přišleháme olivový olej. Podle potřeby znovu osolíme a opepříme. Přimícháme šalotku a sekané bylinky. Podáváme jako zálivku na různé ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krevety s česnekov - rajčatovou omáčkou: Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Ve vel ... …více»
|
![]() |
15. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čokoládová omáčka s medem: Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni, zjemníme máslem a necháme prochladnout. Přidáme med a nakonec přilejeme tekutou smetanu. Omáčkou poléváme ovoce, pudinky a zmrzlinu. ... ... …více»
|
![]() |
15. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeská gulášová omáčka: Na tuku nejprve krátce osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu (může byt i paprskový bok), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a spolu se slaninou ji dozlatova osmažíme. Na to přidáme papriku a po j . ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kečupová omáčka : Do majonézy vmícháme kečup, červené víno, drobně nakrájenou cibulku, petrželku a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Místo majonézy můžeme použít 2 dl bílého jogurtu. Podáváme k vařeným masům, ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celerová omáčka s rajčatovým protlakem: Oloupaný a omytý celer nadrobno pokrájíme a uvaříme v osolené vodě. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z celeru a přidáme rajčatový protlak. Promícháme, smícháme s celerem a ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cumberlandská brusinková omáčka: Brusinky a džem propasírujeme a vmícháme ostatní suroviny. Dobře promícháme a necháme vychladit. Omáčku podáváme hlavně ke zvěřině. ... ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní omáčka na špagety: Cibuli a česnek oloupeme, papriku zbavíme semínek. Cuketu rozkrojíme, vydlabeme semínka, ale neloupeme. Česnek utřeme se solí. Salám, papriku, rajčata, cuketu nakrájíme na kostky, pórek na špalíčky a ... …více»
|
![]() |
14. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nevařená česneková omáčka: Všechny uvedené suroviny vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud by byla příliš hustá, můžeme ji zředit trochou mléka. Podáváme jako dresing k pečenému nebo grilovanému masu nebo zele ... …více»
|
![]() |
13. 10. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hřibová omáčka: Do hrnce dám vařit očistěné, na plátky nakrajené hřiby. Vařím asi 15 minut, ke konci vaření přihodím kostku masoxu. Vedle v hrnci zašvrdlám zakysanou smetanu s podmáslím a třemi lžícemi hladké mouky. ... …více»
|