![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Burgundská omáčka: Karotku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Žampióny očistíme, nakrájíme a podusíme na pánvi na jedné lžíci másla. Ze zbytku másla a hladké mouky připrav ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Budapešťská omáčka: Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme 800 ml vý ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Drůbeží omáčka se smetanou: Cibuli drobně nakrájíme. V kastrolu zpěníme máslo, přidáme cibuli a krátce osmahneme. Zaprášíme moukou a vymícháme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem. Osolíme a ochutíme muškáto ... …více»
|
![]() |
29. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílá omáčka s vínem: Žloutek rozkvedláme s mlékem. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, vymícháme dohladka, osolíme, přidáme pepř a zvolna za stálého míchání vaříme asi ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svíčková pečená přes noc: 1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na drobno a společně s mraženou směsi ji nasypte do spodní části uzaviratelného pekáčku. Maso ze všech stran osolte zhruba 1 lžičkou soli a položte na zeleninu. Pekáček ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lahůdková koprová omáčka: 1. Připravte si jíšku z mouky a másla a rozřeďte ji vývarem. Pak ale ještě vmíchejte zakysanou smetanu a asi 20 min. šetrně a občasně provářejte.
2. Kopr nasekejte co nejjemněji, jakékoli tlustší sto ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Prostá omáčka: 1. Máslo rozpusťte v malém rendlíku. Jakmile je tekuté, přidejte mouku, vše vařečkou dobře promíchejte a při střední teplotě nechte za pozorného míchaní probublat, dokud vše nezesvětlá.
2. K této při ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křenová omáčka se sladkou smetanou: Z rozehřátého másla a mouky utvoříme jíšku, kterou podlijeme studenou vodou, kterou potom osolíme a osladíme. Mícháme až nám začne omáčka houstnout.
Dosladíme smetanou, do které popřípadě vmícháme tr ... …více»
|
![]() |
28. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lehký kedlubnový krém: Kedlubny očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Můžeme je nastrouhat, budeme je mixovat.
V hrnci podusíme kedlubny s trochou vody. Když jsou měkké, rozmixujeme je. Přidáme máslo, mléko a ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ořechová smetanová omáčka: Z čerstvých ořechů odstraníme slupky, které jsou hořké a jádra nasekáme nahrubo. Mouku rozmícháme ve smetaně. Vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a za stálého míchání přiléváme mouku se smetanou ... …více»
|