![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová omáčka s kurkumou: Brambory uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Šalotku a česnek oloupeme, jemně posekáme a zesklovatíme na oleji. Přidáme kurkumu a vmícháme lisované brambory. S vývarem ušleháme do omáčky. Osolíme ... …více»
|
![]() |
24. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vídeňská pažitková omáčka: Rozmixujeme žloutky, mléko a chleba do hladka. Nalijeme do misky, zamícháme dovnitř majonézu a kyselou smetanu. Přidáme ocet podle chuti a osolíme a opepříme. Zamícháme dovnitř pažitku.
... ... …více»
|
![]() |
24. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka na špagety s pórkem: Na pánvi osmažit cibulku, přidat na drobná kolečka pórek, trochu pepře, nesolit! Smažit na oleji do změknutí, přidat nivu, eidam (nastrouhaný), nechat roztavit a rozředit mlékem na omáčku.
... ... …více»
|
![]() |
24. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smetanově jemná koprová omáčka: Do hrnce nalijeme mléko, rozdrolíme masox a dáme vařit. Těsně před tím, než mléko začne vařit přidáme kopr. Chvíli povaříme a nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Případně ještě dochutíme ... …více»
|
![]() |
24. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tuňáková smetanová omáčka na těstoviny: 1. Olej z tuňáka vylijeme do rendlíčku a zahřejeme. Krátce na něm osmahneme prolisovaný česnek a tuňákové maso. Vlijeme smetanu, osolíme a necháme zredukovat.
2. Nakonec do omáčky vmícháme sýr a při ... …více»
|
![]() |
23. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagetová omáčka s houbami: Nakrájené stroužky česneku rozetřeme se solí.
Na mírně rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájená rajčata. Přidáme nakrájené houby, česnek a koření. Podlijeme vývarem a 20 minut pomalu vaříme.
Podáv ... …více»
|
![]() |
23. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá majonéza z mixéru: Do mixéru dáme celá vejce, hořčici, sůl, pepř a mixujeme. Přiléváme tenkým pramínkem olej. Během mixování přidáváme na dvakrát ocet. Hotovou majonézu dochutíme a podle potřeby zředíme. ... ... …více»
|
![]() |
22. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Salsa ze zelených rajských jablíček: Rozmixovat všechny ingredience na hrubé pyré. Budete-li ihned podávat a je-li pyré moc husté, přidat trochu vody. Budete-li podávat později, nepřidávat vodu, protože zelenina pustí tekutinu.
Chcete-l ... …více»
|
![]() |
22. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinková salsa: Bylinky nasekáme najemno a vložíme do mísy. Česnek rozetřeme se solí, kapary, okurčičky a ančovičky nasekáme a přidáme k bylinkám (vše musí být nasekáno poravdu pečlivě). Přidáme hořčici, olivový olej ... …více»
|
![]() |
22. 08. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatová zálivka: Metlou rozšleháme 2 lžíce vinného octa, sůl a pepř dokud se sůl nerozpustí. Postupně zašleháme 6 lžic olivového oleje. Oloupeme 2 masitá rajčata a zbavíme je semen. Nakrájíme na kostičky a přimícháme ... …více»
|