![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 01. 2010 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tvarohovosýrové kuličky s hrozny: Hrozny obalíme v tvarohu a těstíčku ze soli, pepře, vejce, minerálky a strouhaného sýra. Napíchneme na špejli a osmažíme na oleji. ... ... …více»
|
![]() |
2. 01. 2010 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zásmažka do polévek: Vejce, mléko a mouku rozmícháme do směsi. Přidáváme po troškách do části vody z horké polévky při neustálém míchání. Ohříváme za stálého míchání do varu. Sundáme z plotny a přidáme další část vody z p ... …více»
|
![]() |
23. 12. 2009 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ocet z bylinek s rozinkami: Do sklenice vložíme cibulky, koření a rozinky.
Opatrně zasuneme svázané snítky bylinek a zalijeme vinným octem. Ocet necháme 2 týdny uležet.
Za 2 týdny získá ocet příjemné aroma, bylinky i koření ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2009 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pravý jablečný ocet: Jablka (neoloupaná) odšťavníme - množství jablek záleží na požadovaném množství octa. Šťávu i s pěnou! nalijeme do čistých, nejlépe vyvařených sklenic a hrdlo zajistíme látkovou plenou nebo gázou, aby ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2009 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená tykvová semínka: Semínka na plechu osolíme, promícháme a dáme sušit do trouby. Nejdříve na 100 stupních asi hodinu, pak teplotu snížíme na 70 stupňů a sušíme ještě asi hodinu až hodinu a půl. Semínka během sušení obča ... …více»
|
![]() |
21. 10. 2009 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sójové těstíčko na smažení: Mléko rozšleháme se žloutky, moukou, solí a olejem a necháme asi čtvrt hodiny stát. Pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. V těstě namáčíme maso nebo zeleninu a ihned smažíme na rozpáleném oleji. ... ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2009 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené banánové lodičky: Rohlíky podélně rozkrojíme.
To samé uděláme s banány.
Z rohlíků vydlabeme střídu.
Vnitřek rohlíku jemně namažeme tukem a vložíme půlku banánu.
Posypeme nasekanými lístky bazalky a poklademe mozza ... …více»
|
![]() |
10. 10. 2009 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinkový ocet s rozinkami: Do čisté sklenice dáme cibulky a koření s opláchnutými a osušenými rozinkami.
Opatrně zasuneme lýkem svázané snítky bylinek a zalijeme vinným octem. Bylinkový ocet se šalvějí necháme 2 týdny uležet. ... …více»
|
![]() |
1. 10. 2009 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstíčko na obalování řízků: Vše dobře smíchat a v těstíčku obalit vepřové maso. Chutná varianta na klasický trojobal. ... ... …více»
|
![]() |
7. 09. 2009 Ostatní
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maltská svačinka: Rajčátka nakrájíme na čtvrtky, olivy na tenká kolečka, papriku a cibuli na drobné kostičky a kapary nahrubo nasekáme. Vše smícháme, lehce zakápneme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme čerstvě mletým ... …více»
|