Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 25 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí škvarky:
sůl
| mletý kmín
| 0,5 - 1 dl vody
| 2 kg vepř. sádla
Postup přípravy receptu Domácí škvarky:
Sádlo zbavené kůže nakrájíme na 1 až 2 cm kostky. Vložíme je do hrnce, podlijeme vodou a škvaříme tak dlouho, až zezlátnou. Pokud je chceme zlatavější, necháváme je déle.
Obsah hrnce slijeme přes husté síto a tím oddělíme škvarky od sádla. Sádlo nalijeme nejlépe do porcelánové misky a necháme ztuhnout. Můžeme ho kromě mazání na chleba využít při vaření a pečení.
Škvarky důkladně vymačkáme, aby v nich nezůstalo mnoho sádla.
Vymačkané škvarky rozložíme na plech, posolíme, pokmínujeme, promícháme a necháme vychladnout.
Studené škvarky jsou křupavé, voňavé a moc dobré.
Fotky receptu Domácí škvarky:
Fotky vložil: jessynka,kozaroza,martikam,BADAČA,tvackova1