Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.11. 2024
Dnes má svátek Zina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pálivý smažený sýr

fotka Pálivý smažený sýr
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 19

Použité suroviny receptu Pálivý smažený sýr:

dle potřeby: olej na smažení  | 1 balíček sýr s bílou plísní (hermelín, camembert...)  | 200 g eidam  | na obalení: extra pálivá francouzská hořčice  | příloha:  | 200 - 300 g mražené hranolky  | dle potřeby: olej na vymazání  | dle chuti: mletá pálivá paprika  | dle chuti: sůl  | trojobal:  | dle potřeby: hladká mouka  | 2 ks vejce  | dle potřeby: strouhanka

Postup přípravy receptu Pálivý smažený sýr:

Smažený sýr necháme do doby, než jej začneme obalovat, v lednici, aby byl dokonale vychlazený, zejména sýr s bílou plísní, bude se s ním lépe pracovat. Připravíme si hladkou mouku, rozšlehaná vejce s trochou soli, na talířek dáme několik lžic pálivé světlé hořčice a do misky strouhanku.

Eidam vcelku nakrájíme na větší a hrubší kostky, sýr s bílou plísní na čtvrtky tak, abychom vytvořili 4 trojúhelníčky. Eidam nejprve obalíme v hladké mouce, namočíme po dvou až čtyřech stranách v hořčici, poté dáme do strouhanky. Celou kostku namočíme ve vajíčku, znovu do strouhanky. Postup vejce - strouhanka můžeme ještě jednou opakovat, abychom měli jistotu, že se nám sýr nerozteče. Sýr s bílou plísní namočíme na rozříznutých stranách v mouce, poté v hořčici, opět jen po stranách namočíme ve vajíčku, poté ve strouhance, Postup opakujeme, ale přidáme i oblou stranu. Zůstanou nám bílé vršky.

Než začneme sýr smažit, dáme si do trouby péct přílohu. Plech vymažeme olejem, rozpálíme ve vyhřáté troubě a na horký plech vhodíme mražené hranolky. Pečeme asi 20 - 30 minut, během pečení posypeme mletou pálivou paprikou. Hranolky solíme až na talíři, aby nezměkly.

V hlubší pánvi rozpálíme olej a kousky sýra osmažíme ze všech stran dozlatova.

Hranolky i pálivý smažený sýr bychom měli mít hotové zároveň. Podáváme ihned a servírujeme na předehřátých talířích s dresinkem podle chuti. K pálivému smaženému sýru se hodí krémovější dresink s chuťově výrazným kořením.



Fotky receptu Pálivý smažený sýr:

Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Pálivý smažený sýr
Fotky vložil: jessynka,Natural,uschi3,damami,Marci7,evabel,oko 
Hodnocení receptu Pálivý smažený sýr
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !