Postup přípravy receptu Pečené kuře s mrkví a bramborem:
Kuře omyjeme, osušíme, vnitřek i povrch osolíme. Položíme je do vymaštěného pekáčku a v dobře předehřáté troubě (200 °C) přibližně 1 hodinu pečeme
Oloupeme a opláchneme brambory a buď podélně přepůlíme, nebo rozčtvrtíme. Oloupeme česnek a cibuli. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na špalíky. Po asi 15 minutách pečení přidáme ke kuřeti brambory, česnek, cibuli a také polovinu snítky rozmarýny.
Mrkev pokrájíme na plátky a po dalších 10 minutách pečení vmícháme do zeleniny. Vše zalijeme 1/8 l kuřecího vývaru, zbytek postupně přiléváme. Asi 10 minut před koncem pečení zahřejeme a propasírujeme zavařeninu, potřeme jí kuře a dopečeme je. Zeleninu osolíme i opepřím, kuře ozdobíme zbytkem rozmarýny a kouskem citronové kůry.