Použité suroviny receptu Perlivá oranžáda s bazalkou:
625 ml vody
| 250 ml cukru
| 500 ml čerstvé bazalky napěchované
| 250 ml vodky
| 12 pomerančů
| 125 ml citr. šťávy
| 500 ml perlivé minerálky
| na ozdobu lístky bazalky
Postup přípravy receptu Perlivá oranžáda s bazalkou:
V kastolku přivedeme vodu s cukrem do varu, mícháme, až se cukr rozpustí, asi 1 min. Stáhneme z ohně a přidáme bazalku. Přikryjeme a necháme stát 30 min. Vyjmeme lístky bazalky a vychladíme sirup.
Do skleněného džbánu vymačáme 10 pomerančů, přidáme bazalkový sirup a vodku, chcete-li. Nakrájíme zbylé pomeranče na polovinu a potom na plátky a přidáme je do džbánu. Vymačkáme citron a přidáme jej do džbánu společně s perlivou minerálkou.
Zamícháme a ozdobíme lístky bazalky.
Fotky receptu Perlivá oranžáda s bazalkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!