Vložil: | Misuticka |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Peruánská čokoláda:
1 dl mléka
| 0,8 dl sladké smetany
| 40 g kvalitní hořké čokolády
| 2 hřebíčky
| 1 lžička cukrového levandulového sirupu nebo jedlého levandulového oleje
| dle chuti hnědého cukru
Postup přípravy receptu Peruánská čokoláda:
Mléko se smetanou a hřebíčkem v kastrůlku přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 5 minut. Pak směs odstavíme, odstraníme hřebíček, přisypeme nalámanou hořkou čokoládu a za občasného míchání ji necháme rozpustit (již nevaříme). Před podáváním přidáme levandulový sirup a nápoj vyšleháme ponorným mixérem. Ochutíme ho cukrem, nalijeme do silnostěnné sklenice a ozdobíme levandulovým květem.
Fotky receptu Peruánská čokoláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!