1 kostka droždí
| 400 g hladké mouky
| 1 lžička soli
| 1 lžíce olivového oleje
| máslo na vymazání plechu
| 3 červené papriky
| 200 g žampionů
| 1 cibule
| 2 lžičky oregána
| 100 g vypeckovaných oliv
| 200 g eidamu
| podle chuti majoránka
Postup přípravy receptu Pizza se zeleninou :
Droždí rozmícháme se čtvrt litrem teplé vody a polovinou mouky na přípravu těsta. Necháme na teplém místě 20-25 minut kynout. Pak přidáme zbývající mouku, sůl, olej a vše důkladně prohněteme na vláčné těsto.
Plech vymastíme máslem, rovnoměrně na něj rozdělíme těsto a propícháme vidličkou, aby během pečení nevznikaly bubliny. Těsto necháme opět přikryté na teplém místě kynout asi 20 minut. Předehřejeme troubu na 200° C.
Mezitím očistíme a omyjeme papriky a žampióny, nakrájíme na jemné proužky (plátky). Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Zeleninu krátce podusíme na olivovém oleji (lze i na másle) a ochutíme oreganem.
Zeleninu a olivy poklademe na těsto, sýr nakrájíme na kostičky a dáme jej na pizzu. Posypeme majoránkou.
Pizzu pečeme při střední teplotě asi 25 minut.