Postup přípravy receptu Pizza zdobená hroznovým vínem:
Hladkou mouku smícháme ve větší míse se solí, droždím a olivovým olejem. Pomalu přilévame vodu a všechny suroviny důkladně propracujeme, aby vzniklo vláčné a hladké těsto, které na pomoučeném válu rukama hněteme tak dlouho, až se nebude lepit. Hotové těsto zabalíme do potravinařské fólie a dáme odpočinout do chladničky přibližně na 20 minut.
Kuličky vína otrháme, opláchneme a necháme v sítu okapat. Promícháme je s piniovými oříšky, nadrobno nasekaným rozmarýnem, vanilkovým cukrem, medem, bílým vínem a olivovým olejem.
Odpočaté těsto vybalíme z fólie, rozkrájíme na čtyři stejné díly a válečkem je rozválíme na kulaté placky silné zhruba 2 mm. Každou placku poklademe kousky rozdrobené ricotty a na povrchu stejnoměrně rozdělíme naplň z hroznového vína. Připravenou pizzu pečeme v důkladně vyhřaté troubě při 235 °C po dobu asi 10-12 minutek. Hotovou krájíme na výseče.