4 plátky eidamu
| 150 g anglické slaniny nakrájené na plátky
| NA OBALENÍ
| 6 lžic hladké mouky
| 2 hrstě rozdrcených cornflakes
| 3 ks vajec
| 6 lžic strouhanky
Postup přípravy receptu Plněný smažený sýr :
Plátky eidamu (1,5 až 2 cm silné) rozřízneme. Libovější slaninu vložíme vždy mezi rozdělené plátky, ale zároveň s ní i naplněný sýr obalíme. Do talíře si připravíme mouku, do druhého rozšlehaná vejce a ve třetím promícháme strouhanku a drcené cornflakesy.
Obalené naplněné sýry postupně obalujeme. Ve vejcích a strouhance obalíme ještě 2x. Takto připravené sýry vložíme na 15 minut do mrazáku. Na pánvi rozpálíme olej a sýry v něm dozlatova usmažíme z obou stran.
Plněný smažený sýr podáváme s tatarkou a hranolky.