Postup přípravy receptu Pohár se zakysanou smetanou a lesním ovocem:
Zmražené lesní ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny, nebo i rybíz) roztopíme v mikrovlné troubě (návod na přípravu je běžně na zadní straně obalu), můžeme je nechat rozmrazit i při pokojové teplotě. Mezitím si nastouháme mléčnou čokoládu, poté vezmeme vysoké sklenice a střídavě do nich lžící klademe ovoce, zakysanou smetanu a moučkový cukr, nakonec pohár posypeme čokoládou, lze jej ozdobit i lístkem máty, cukrářským piškotem apod. Pohár je velmi jednoduchý a chutný!
Tip: Nejlepší je použít čiré sklenice bez potisku, aby vynikly barvy borůvek, jahod, malin v kombinaci s bílou smětanou a cukrem, vypadá to tak krásně.
Tip 2: Dietně lze pohár udělat i bez cukru.
Tip 3: Místo zakysané smetany můžete použít také měkký tvaroh, nebo rozmíchat tvaroh se zakysanou smetanou (resp. sladkou smetanou nebo trochou mléka), aby nebyl tak tuhý.