Použité suroviny receptu Pomerančový krém s vínem :
6 plátků bílé želatiny
| 4 žloutky
| 100 g cukru
| 2,5 dl bílého vína a smetany
| 1 citrón a pomeranč
| 2 bílky
| 1 lžička nudliček z pomerančové kůry
| trochu nastrouhané kůry z pomeranče
Postup přípravy receptu Pomerančový krém s vínem :
Želatinu namočíme do dostatečného množství studené vody. Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme bílé víno, citrónovou a pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru. Nádobu vložíme do mírně vroucí vodní lázně a šleháme, dokud krém nezačne tuhnout. Želatinu vymačkáme a protlačíme do chladnoucího krému přes jemné síto a mícháme, až se želatina úplně rozpustí. Krém uložíme do chladničky, dokud nezačne tuhnout. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho zapracujeme do krému, kam přimícháme i smetanu. Krém rozdělíme do pohárů a necháme vychladnout. Před podáváním ozdobíme nudličkami pomerančové kůry.
Fotky receptu Pomerančový krém s vínem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!