![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Boršč pro labužníky: Hovězí a vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, osušíme a dáme péci do trouby v celku. Po upečení, oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do polévkové mísy. Při ... …více»
|
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Improvizovaný boršč: Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky a vaříme ve vodě s masoxem do změknutí.
V jiném kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou, naředíme studenou vodou a postupně přidáme řepu, ocet (vzá ... …více»
|
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Králičí boršč: V osolené vodě uvaříme králičí maso společně s bobkovým listem, pepřem a novým kořením doměkka.
Měkké maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kostičky, vývar přecedíme.
Na rozehřátém másle v hrnc ... …více»
|
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polský šťovíkový boršč: Maso nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky, šťovík nasekáme a osmažíme ho na másle až změní barvu a uvaříme si vajíčko natvrdo. Když j ... …více»
|
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelňačka s paprikou podle Vlado Müllera: Cibuli na rozškvařené slanině dozlatova osmažíme, dáme na ni kousky masa a houby. Podusíme, zalijeme vývarem a vaříme až je maso měkké,v průběhu vaření přidáme kysané zelí. Okořeníme dle chuti, paprik ... …více»
|
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vasil Ivanovič boršč: 1. Bobkový list, 1 lžičku soli a celý pepř vložíme do 1 l vody, uvedeme do varu a vložíme omyté maso. Vaříme přikryté asi 70 min.
2. Mezítím oloupeme mrkev, pórek a bílé zelí, očistíme a vše omyjem ... …více»
|
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polský boršč: Ze všech ingrediencí kromě řepy uvaříme silný hovězí vývar. Po uvaření vyndáme maso a přidáme sterilovanou řepu i s nálevem. Polévka by měla mít jasně červenou barvu. Po přidání řepy necháme polévku v ... …více»
|
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Moskevský boršč: Kosti a maso vložíme do studené vody a vaříme do změknutí masa. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky, dáme na polovinu dávky másla, podlijeme troškou vývaru, přidáme rajčatový protlak a ocet, ... …více»
|
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Boršč Yeltzin: 1. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Oloupeme cibule a nakrájíme je.
2. Maso vaříme s bobkovým listem, zrnky pepře, zeleninou a cibulí asi ve 2 l vody 90 min. doměkka.
... …více»
|
![]() |
25. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Boršč z Ukrajiny: Uvaříme maso do měkka. Bujon přelijeme přes síto aby v něm nezůstaly kosti. Maso přebereme a vrátíme do vývaru. Dolijeme vodou a přivedeme k varu.
Mezitím čerstvou řepu nastrouháme na hrubém struh ... …více»
|