Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
20. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Polévka s mletým masem a drobením: Do vařící vody rozdrobíme mleté maso, osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Poté přidáme různé druhy zeleniny, čím více druhů, tím lépe. Mezitím si připravíme těsto na drobení z hrubé mouky, soli a ... …více»
|
20. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Barevná fazolová polévka: Fazole z konzervy propláchneme a scedíme. V hrnci rozpálíme olej, na kterém opečeme osolenou a opepřenou zeleninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Po 7 minutách přidáme oloupaná a nakrájená rajčata ... …více»
|
20. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Kuřecí vývar s omeletovými nudlemi: Do většího hrnce dáme vařit krky, celou cibuli, česnek, najemno nastrouhanou mrkev a celer, bujon, trochu Maggi, sůl a pepř. Až se vše povaří můžeme ještě dochutit. V misce si rozmícháme vejce a přidá ... …více»
|
18. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Polévka z kuřecích prsou a kukuřice: Prsa uvaříme ve vodě doměkka. Necháme vystydnout a nakrájíme na kousky. Vývar doplníme vodou do objemu 0,5 l, přidáme kostku bujónu a krátce povaříme.
V misce smícháme vaječný bílek s olejem a nechám ... …více»
|
17. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Velmi rychlá polévka s vaječnou jíškou: Z hladké mouky a oleje připravíme světlou jíšku. Přidáme syrové vejce, důkladně rozmícháme, zalijeme studenou vodou a vaříme. Přidáme vegetu, kostku slepičího bujónu a podle potřeby dosolíme. Těsně př ... …více»
|
17. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Sváteční polévka z kostí a zeleniny: Kosti dáme vyvařit do osolené vody. Když je vývar téměř hotov, přidáme očištěnou zeleninu vcelku. Když je zelenina měkká - vše vyjmeme, maso z kostí obereme a nakrájíme na kostičky a zeleninu také - v ... …více»
|
17. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Polévka z avokáda a smetany: Ve 3/4 litru vroucí vody rozpustíme kostku bujónu. Hrnec přikryjeme a vývar udržujeme na mírném plameni.
Avokáda rozpůlíme, vybereme pecky a lžicí vydlabeme dužinu. Tu společně se smetanou, žloutky ... …více»
|
17. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Polévka z plzeňského piva a šlehačky: kořenovou zeleninu nakrájíme a uvaříme doměkka v 1,5 l vody s přidáním kostky bujónu se zeleninou. Chléb pokrájený na velké kostky zalijeme pivem a necháme rozměknout. Do čistého vývaru přilijeme změk ... …více»
|
16. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Zapražená polévka s vejcem: Na 2 litry polévky dáme do základu asi 2 cm plátek sádla a k tomu 3 lžíce mouky. Mouku pražíme než směs zhnědne. Hmota musí být hustější, takže lze přidat i vice mouky. Až směs bude hnědnout, klepneme ... …více»
|
15. 02. 2010 Polévky
Příprava receptu Polévka z pečených brambor: Slaninu nakrájíme, osmahneme a dáme stranou.
Rozpustíme asi lžíci másla, zaprášíme moukou (asi 100g, podle potřeby) a rozředíme vodou a důkladně rozšleháme metlou, aby nevznikly hrudky. Provaříme, př ... …více»
|