![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celerová polévka s kmínem: Očištěný a na malé kostky nakrájený celer a kmín dáme vařit do litru vody. Do již vařící vody pomalu vmícháme mouku. Po uvaření a částečném vychlazení polévky přidáme... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiónová polévka s pažitkou : Nejprve si připravíme jíšku z mouky a poloviny tuku, kterou zalijeme vodou a vaříme asi 10-12 minut. Žampióny očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které podusíme na druhé polovině tuku, přidáme do po ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chlebová polévka s vejci: Chléb rozlámeme do osolené vody s kmínem, necháme rozvařit. Přilijeme mléko s rozkvedlanými vejci a necháme přejít varem. ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Polévka z jarních bylin: Bylinky omyjeme, nakrájíme a dáme zpěnit na máslo.
Zalijeme vývarem a pět minut povaříme. Zředíme smetanou s rozšlehanými žloutky, prohřejeme, ale už nevaříme. Podle chuti dosolíme. Před podáváním o ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jáhlová polévka s pórkem: Na oleji osmahneme jáhly, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Polévku odstavíme a vsypeme drobně nakrájený pórek. ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolová polévka s pórkem: Přes noc namočíme fazole ve vodě, druhý den je v nesolené vodě se saturejkou (zlepší jejich stravitelnost) vaříme doměkka. V malém množství vody rozmícháme celozrnnou mouku, vlijeme do polévky a ne .. ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z hrášku a ovesných vloček: Hrášek vaříme do měkka v osolené vodě. Odstavíme, vsypeme vločky a okořeníme zelenými natěmi. ... ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Milionová polévečka: Na másle s kmínem osmažíme krupičku.
Zalijeme horkou vodou a přidáme 1/2 kostky Maggi.
Povařit cca 5 minut.
Do vroucí polévky přidáme rozšlehané vejce.
Před podáním vysypeme do polévky nadrobno na ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krkonošské kyselo podle krakonoše: Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub, které rozsekané současně přidáme. Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit. Nakon . ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švýcarská kroupová polévka: Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci Rama Culinesse, přidáme nakrájenou cibuli, dozlatova osmahneme. Přidáme bujón, kroupy a bobkový list. Vaříme pod poklicí asi 30 minut. Vyndáme bob. list.
Na zbytku Ramy C ... …více»
|