Použité suroviny receptu Polévka zelňačka s vejcem:
500 g kysané zelí
| 2 lžíce sádlo
| 5 brambory
| 2 lžíce mouka
| 0,2 l smetana
| 2 vejce
| 2 bobkové listy
| špetka kmín, sůl
Postup přípravy receptu Polévka zelňačka s vejcem:
Propláchnuté pokrájené kysané zelí zalijeme vodou se solí a kmínem a dáme na sporák vařit. Asi po půl hodině varu zelí zahustíme sádlovou jíškou, dobře rozmícháme a vaříme ještě asi 20 minut za stálého míchaní vařečkou. Pak okořeníme bobkovým listem, přidáme na kostičky nakrájené, oloupané brambory, a dosolíme. Před koncem varu přidáme vejce rozmíchané ve smetaně a krátce povaříme. k polévce podáváme dalamánky.
Fotky receptu Polévka zelňačka s vejcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!