Vložil: | Slunicko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Slepičí svatební:
1/2 očištěná slepice
| 100 g kořenová zelenina
| 1 cibule
| 40 g domácí nudle
| trochu petrželová nať
| špetka sůl, polévkové koření
| Knedlíčky:
| 1 drůbeží játra
| 1 žloutek
| 3 lžíce strouhaná houska
| špetka sůl, pepř
Postup přípravy receptu Slepičí svatební:
Očištěnou a opláchnutou slepici přesekáme na kousky a vložíme do osolené vody vařit. V polovině varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli. Když je maso měkké, přecedíme polévku přes jemný cedník, maso obereme z kostí a kůže a nakrájíme na větší kousky. Drůbeží játra nasekáme nadrobno, přidáme žloutek a strouhanou housku, okořeníme pepřem a osolíme, promícháme a utváříme malé knedlíčky, které uvaříme zvlášť ve slané vodě. Do slepičího vývaru zavaříme domácí nudle zavaříme domácí nudle, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, pokrájené maso a knedlíčky. Nakonec dosolíme, dochutíme polévkovým kořením a sekanou petrželovou natí. Ke slepičí polévce podáváme bílé pečivo.
Fotky receptu Slepičí svatební:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!