400 g bílé části pórku
| 1 l zeleninového vývaru
| 80 g másla
| 40 g celozrnné pšeničné mouky
| 40 g hladké mouky
| 200 ml smetany na šlehání
| sůl
Postup přípravy receptu Pórková krémová omáčka:
Pórek pokrájíme na kousky, v zeleninovém vývaru uvaříme hodně doměkka a všechno rozmixujeme. Na másle za stálého míchání osmahneme obě mouky a tuto jíšku zalijeme rozmixovaným pórkem. Vlijeme smetanu, dochutíme solí, povaříme 10 minut a můžeme podávat. Jako příloha se hodí houskový nebo kynutý knedlík, rýže nebo těstoviny. Můžeme samozřejmě podávat i s masem.
Fotky receptu Pórková krémová omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!