250 g polohrubé mouky
| na špičku nože sůl
| 20 g droždí
| 1 lžička cukru
| 2 lžíce oleje
| 100 ml teplé vody
| tuk na plech
| 250 g anglické slaniny
| 3 lžíce rajčatového protlaku
| 4 velké pórky
| 1 lžička oleje
| 400 g tvrdého sýra
| sůl
| pepř
| 1 lžička dobromysli
Postup přípravy receptu Pórková pizza:
Droždí smícháme se špetkou cukru a vlažnou vodou. Necháme vzejít kvásek a potom ho vlijeme do osolené mouky zároveň s olejem. Zaděláme v míse těsto a vypracujeme ho dohladka. Hotové těsto přikryjeme a necháme na teple vykynout. Potom ho přemícháme a rozdělíme na dvě části. Upravíme dva koláče s vyššími okraji na plech potřený tukem. Koláče posypeme nakrájenou slaninou, potřeme rajčatovým protlakem, posypeme pórky, nakrájenými na kolečka a podušenými na oleji, malými plátky sýra a okořeníme. Nakonec ozdobíme rajčatovým protlakem a pokapeme vydušenou šťávou z pórků. Pórková pizza se peče dozlatova ve středně horké troubě.
Fotky receptu Pórková pizza:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!