Postup přípravy receptu Pravé řecké tzaziki :
Začneme tím, že si vezmeme kapesník nebo plínu, vložíme do mističky nebo nejlépe sítka a vlijeme bílý jogurt. Necháme odležet do rána, aby nám z jogurtu zůstalo opravdu jen to husté. Vodu, která z jogurtu vyteče, vylijeme. Poté si nastrouháme na hrubo 3 velké okurky salátovky. Upozorňuji, že je důležité, aby byly velké nebo alespoň více kusů malých. Po nastrouhání totiž směs okurek vložíme do plíny nebo plátýnka, přeložíme a začneme ždímat. Je neuvěřitelné, kolik obsahuje okurka vody... Budete se divit až uvidíte tu malou kupku zbylých okurek. Důležité je opravdu pořádně vyždímat. Poté ji přeložíme do hlubší misky. Přidáme hustý jogurt, natřený česnek, na drobno nasekaný kopr a olivový olej. Dobře promícháme a poté jemně opepříme. Ještě jednou promícháme a dáme vychladit. Pokud vyzkoušíte tento recept, uvidíte, že už si nikdy nekoupíte míchané koření Tzaziky, které se u nás prodává... je to nesrovnatelné... Tenhle recept je opravdu moc mňam. A v létě se určitě bude hodit do chladných dnů. U nás se ovšem papá bez ohledu na počasí v neuvěřitelném množství... MŇAM!