Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Rajčatové mističky: Omytá, osušená rajčata rozřízneme příčně na půlky, dužinu vydlabeme lžičkou, půlky rajčat osolíme a obrátíme řeznou plochou dolů. Rajčatovou dužinu jemně pokrájíme, smícháme s jemně nastrouhanými vejc ... …více»
|
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Šunkové závitky s nivou: Tuk utřeme s jemně nastrouhanou Nivou a mlékem. Plátky šunky rozložíme na prkénko, potřeme pěnou z Nivy, stočíme, malým množstvím pěny přilepíme ořechová jádra a na talířcích obložíme závitky úhledně ... …více»
|
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Rajčatový coctail: Opláchnutá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a pokrájíme na kostičky, vejce rovněž pokrájíme na kostičky, křen jemně nastrouháme. Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, solí, pepřem a špetkou cuk ... …více»
|
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Humrový coctail: Majonézu rozmícháme s kečupem, citrónovou šťávou, brandy, vorčestrem nakonec s větším dílem ušlehané šlehačky. Maso z humra zbavíme chrupavčitých vláken, celer ocedíme a necháme dobře okapat, vše pokr ... …více»
|
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Předkrm z matjesů: Matjesy, celer a cibuli nakrájíme na drobno, promícháme s kysanou smetanou, ještě trochu okyselíme octem, osolíme, osladíme, rozdělíme do misek a dáme vychladit.
... ... …více»
|
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Kaviárová vejce: Do větší mísy rozbijte vejce (skořápky zachovejte a nevyhazujte) a přidejte 3/4 kysané smetany. Měchačkou dlouze šlehejte. Máslo nechte rozpustit v hrnci a až bude mít oříškovou barvu, přidejte ušleha ... …více»
|
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Benediktská vejce: Připravíme zastřená vejce. Toastové plátky opečeme nasucho, potřeme máslem, poklademe je plátky šunky prohřátými na másle, potom zastřenými vejci a přelijeme holandskou omáčkou.
Ozdobíme je petrželko ... …více»
|
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Bílý meloun s parmskou šunkou a se sangrií : Nejprve nakrájíme bílý meloun na kostičky. Naservírujeme doprostřed talíře a po okraji naaranžujeme na proužky nakrájenou parmskou šunku.
Jíme vidličkou šunku zároveň s melounem. K pití se výborně ... …více»
|
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Rychlá svačina: Nakrájíme větší cibule na jemnější proužky které osolíme. Necháme hodinu odležet.
Mezitím si nakrájíme na proužky najemno salám či uzeninu, a nahrubo nastrouháme okurky.
Po hodině vše smícháme ... …více»
|
24. 11. 2007 Předkrmy
Příprava receptu Plněné broskve s lososem: Broskve omyjeme, osušíme, případně je také oloupeme a rozpůlíme směrem od stopky podélně na dvě poloviny. Odstraníme pecky a půlky broskví na řezu mírně osolíme.
V misce utřeme Lučinu spolu s jogur ... …více»
|