120 g červeného kaviáru
| 12 vajec
| 1,5 dl smetany
| 60 g másla
| trochu soli
| trochu pepře
Postup přípravy receptu Kaviárová vejce:
Do větší mísy rozbijte vejce (skořápky zachovejte a nevyhazujte) a přidejte 3/4 kysané smetany. Měchačkou dlouze šlehejte. Máslo nechte rozpustit v hrnci a až bude mít oříškovou barvu, přidejte ušlehaná vejce. Připravte si vodní lázeň - do hrnce s vodou vložte nádobu s vaječnou směsí. Na mírném ohni za stálého míchání vařečkou směs vařte, dokud nebude úplně hladká. Je li příliš hustá, přidejte trochu zbylé smetany. Osolte, opepřete a vřící směs přelijte do očištěných skořápek. Ozdobte kaviárem a podávejte.
Fotky receptu Kaviárová vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!