![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
9. 12. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječná sedlina s uzeným masem: Maso uvaříme doměkka a nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme připravené maso, osolíme a nalijeme do máslem vymaštěné formy a v páře uvaříme. Hotovou sedlinu opatrně vyklopím ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrové závitky s chřestem: Šunku nakrájíme na nudličky a spolu s uvařeným (nebo okapaným) chřestem prohřejeme na kousku rozpuštěného másla. Necháme mírně vychladnout.
Na plátky sýru rozdělíme šunkové nudličky, na ně položíme ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Holandské zapečené chlebíčky: Krajíčky žemlovky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky oloupaného jablka bez jádřince a zakryjeme přiměřeně velkými plátky sýra. Pod grilem, v remosce nebo v troubě zapékáme tak dlouho, až se sýr z ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablka s křenovou šlehačkou: Jemně nastrouhaný křen zakapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí a cukrem, promícháme a vmícháme do pevně ušlehané smetany. Jablka oloupáme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a pokapeme citróno ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jablka plněná krémovým sýrem: Dobře omytá neloupaná jablka rozpůlíme, ostrou lžičkou vykrojíme jádřince a jablko po celé ploše nastříkáme sýrem utřeným s medem a citronovou šťávou. Posypeme rozsekanými ořechovými jádry a ihned pod ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlívový koktail: Očištěnou hlívu uvaříme v ochucené vodě citronovou šťávou, ponecháme v nálevu zchladnout a scedíme.
Polovinu hlívy nakrájíme na kostičky. V míse obě hmoty spojíme, přidáme pokrájenou šunku, kozí sý ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Míchaná vejce s Hermelínem: Na rozpuštěném másle nechám roztavit kousky sýra a zaliji rozkvedlanými vejci. Míchám do ztuhnutí. Nakonec zdobím petrželkou nebo pažitkou, případně mohu přidat hrášek, nakrájený salám apod. ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená jablka se sýrem a brusinkami: Jablka rozkrojíme na poloviny, vykrojíme z nich jádřince a ještě trochu dužiny vydlabeme. Poloviny jablek naskládáme řezem na dno zapékací mísy vytřené máslem, podlijeme vínem a při 180 °C krátce zape ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2008 Předkrmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chlebíčky zapečené s rajčaty a Mozzarellou: Plátky veky potřeme tenkou vrstvou másla, poklademe plátky rajčat a lehce je posypeme bylinkovou solí. Na to nahrubo nastrouháme Mozzarellu a na plechu vyloženém pečícím papírem zapečeme chlebíčky asi ... …více»
|
![]() |
1. 12. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jarní předkrm z březnovek: Březnovky rozkrájíme na kousky, vložíme část do rozehřátého másla, dobře opečeme, osolíme a rozložíme na talířky. Vejce uvaříme naměkko, opatrně oloupeme a položíme po jednom na talířky s připravenými ... …více»
|