![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
15. 09. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové knedlíky se žampióny: Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, na jemno nastrouháme a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme sůl, ocet, rozklepnuté vejce a po částech vmícháme hrubou mouku a vypracujeme řidší těsto. Do těst . ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové knedle se slaninou: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a pak na vál je na jemno nastrouháme. Na rozpuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a rohlík, po vychladnutí je promícháme s bram ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Barevné houskové knedlíky: Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a dáme na teplé místo stát asi na 15 minut, aby se nám udělal kvásek. Pak vmícháme sůl, rozklepnuté vejce a postupně přidáváme hr ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová kaše s osmaženou cibulkou: Oloupeme brambory ( nejlépe varný typ C), nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory slijeme, osmažíme cibulku na másle a přilijeme do brambor s 200 ml teplého mléka. Šťouchadlem brambor ... …více»
|
![]() |
14. 09. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené brambory s kmínem: Brambory oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na středně tlusté kolečka. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Kolečka pokládáme na olejem vymazaný plech, osolíme a pokmínujeme a 30 minut pečeme.
... ... …více»
|
![]() |
14. 09. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fritované chlebové hranolky: Ze staršího chleba nakrájíme jednotlivé krajíce, které dál pokrájíme na dlouhé hranolky. Rozpálíme fritovací hrnec na 180 °C a chlebové hranolky orestujeme dozlatova. Hotové hranolky vysypeme do připr ... …více»
|
![]() |
12. 09. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeské špekové knedlíky: Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, zcela vykostíme včetně chrupavek a spolu se slaninou nakrájíme na drobné kostičky. Vložíme do pekáče nebo hrnce a necháme v troubě částečně osmahnout, přidáme žemli . ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová směs na smetaně: Na másle ve skleněném kastrolu dusíme osolenou vřelou vodou podlitou zmrazenou zeleninu. Téměř měkkou zeleninu zaprášíme troškou hladké mouky a za chvilku zalijeme sladkou smetanou a dodusíme. Zeleni ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené fazolky s kečupem: Zmrazené fazolky vložíme do 1 litru vody, kterou osolíme, dusíme doměkka a necháme okapat. Osmahneme na rozpuštěném másle, pokapeme kečupem, zředěným 3 lžícemi vývaru z fazolek, opepříme a prohřejeme. ... …více»
|
![]() |
11. 09. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Provensálské brambory na smetaně: Brambory oloupeme, nakrájíme na 1/2 centimetrové plátky. Do pekáče naklademe na plátky nakrájene máslo, na to dáme brambory, osolíme, zalijeme smetanou a posypeme provensálskymi bylinami. Pečeme v mír ... …více»
|