Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Přírodní vepřový řízek:
600 g vepřové kýty
| 1 lžíce vegety
| 1 lžíce vývaru v prášku
| 1 lžička steakového koření
| dle potřeby: voda na podlití
| dle potřeby: hladká mouka nebo solamyl
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Přírodní vepřový řízek:
Kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 větší tenké plátky, rozklepeme je, nařízneme po stranách a osolíme.
Okořeníme vegetou a steakovým kořením.
(Zprudka pak plátky kýty orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany).
Maso podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli podusit.
Plátky řízků vytáhneme a uchováme v teple.
Omáčku ochutnáme, případně dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem.
Řízky vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme.
Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku.
Fotky receptu Přírodní vepřový řízek:
Fotky vložil: mispule,daramacho,Vikitorie,ZERO,alenab,Nandiči