Použité suroviny receptu Prosný koláček s papájovou omáčkou:
250 g netučného tvarohu
| 100 g prosných vloček
| 1 vejce,
| 3 lžíce med
| 1 lžička citronové kůry
| 1 zralá papája
| 1 lžička slunečnicového oleje
| 1 lžička pistáciových oříšků
| trochu lístky meduňky
Postup přípravy receptu Prosný koláček s papájovou omáčkou:
Tvaroh, vločky, vejce, 2 lžíce medu a kůru z citrónu promícháme v míse a necháme asi 15 minut stát.
Oloupeme papáju, rozpůlíme ji, oříšky vyloupeme ze skořápek. Dřeň papáji nakrájíme na kostičky a umixujeme s citrónovou šťávou a zbytkem medu.
Zahřejeme zbytek oleje, postupně vkládáme těsto po lžících. Smažíme dozlatova.
Ozdobíme papájovým pyré a pistáciemi.
Fotky receptu Prosný koláček s papájovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!