Postup přípravy receptu Rajčatová frittata s cibulí:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na proužky. Bazalku omyjeme a potrháme na kousky. Vejce v misce promícháme tak, aby se spojil bílek se žloutky, ale nešleháme.
Na oleji pozvolna orestujeme cibuli. Musí zůstat světlá. Jamile zmenší svůj objem přidáme k ní rajčata a dodusíme. Směs přendáme do mísy, odstraníme přebytečnou šťávu a necháme vychladit.
Vychladlou cibuli s rajčaty spojíme s vejci, parmazánem a čerstvou bazalkou. Podle potřeby opepříme a přisolíme.
Na vytřené pánvi rozpustíme máslo, na které vlijeme připravenou směs. Pečeme velmi pozvolna, dokud vajíčka neztuhnou. To trvá přibližně 15 minut. Frittatu neobracíme. Pečeme jen z jedné strany, spodek musí být vypečený a horní část jemně vláčná.
Hotovou omeletu naporcuje a podáváme teplou s křupavým pečivem.