1 kg brambor
| 1 ks červené papriky
| 1 svazek jarních cibulek
| 250 g anglické slaniny
| 4 lžíce olivového oleje
| 4 ks vajec
| 1 ks kadeřavé petrželky
| špetka soli
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Řecké brambory:
Brambory, papriku a jarní cibulky nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji rozpustit. Pak ji z pánve vyjmeme a dáme stranou. Ve slaninovém výpeku zahřejeme 2 lžíce oleje. Přidáme plátky brambor, které opékáme za stálého obracení zhruba 10 minut dozlatova. Poté přidáme cibulku, papriku i anglickou slaninu, trochu nasekané petrželky a přibližně 5 minut spolu s brambory podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Mezitím si uděláme volská oka. Pečené brambory posypeme petrželkou a podáváme s volskými oky.
Fotky receptu Řecké brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!