![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 10. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagety s korsickou omáčkou: Srdcovky dáme do mísy, přelijeme mírně osolenou vodou a necháme 30 minut stát. Propláchneme je studenou tekoucí vodou a očistíme kartáčkem případný písek z lastur. Srdcovky s polámanými schránkami a t ... …více»
|
![]() |
24. 10. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapr na sardeli se žampióny: Kapra naporcujeme, jednotlivé dílky opláchneme, osušíme a ochutíme solí i pepřem. Poté jednotlivé porce obalíme v mouce a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
Pak přilijeme větší polovinu ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vídenští pstruzi: Pstruhy důkladně pod studenou tekoucí vodou omyjeme.
Pak je prosolíme, opepříme (ze všech stran) a obalíme je v mouce. Opečeme je na másle, přendáme na servírovací tác, zakryjeme a na vypečenám tuk ... …více»
|
![]() |
23. 10. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Filety z cejna: Vykuchanou a očištěnou rybu vyfiletujeme. Krátce opláchneme vodou a necháme okapat.
Nakrájíme si jednotlivé porce a dobře je osolíme a opepříme.
Porce obalíme v trojobalu a smažíme na oleji nebo ... …více»
|
![]() |
22. 10. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balíčky lososa v listech románského salátu: Namočit motouzek v horké vodě na 5 min. Oprat kousky lososa ve studené vodě a osušit je na ubrousku. Oprat dva listy salátu, otřepat je od vody, položit je prohloubenou stranou nahoru a pokapat je ole ... …více»
|
![]() |
22. 10. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krabí tyčinky zapečene ve šlehačce: Vymažeme si pekáč na dno si dáme na plátky syrové brambory sůl a pepř krabí tyčky nasekanou cibulku sýr a opět brambory sůl a pepř pak vše zalejeme šlehačkou a pečeme.
... ... …více»
|
![]() |
22. 10. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chobotničky s piniovými oříšky a bazalkou: Dát očištěné chobotničky do velké mísy.
Rozmixovat oříšky, hrozinky, kůru, štávu, česnek, bazalku, olej a pepř, až je směs skoro hladká, ale na úplně. Nalít směs na chobotničky, dobře promíchat, p . ... …více»
|
![]() |
22. 10. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné okurky s krabím masem: Rýži vaříme ve 300 ml osolené vody asi 20 min., poté ji scedíme a necháme okapat. Okurky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 6 cm a vydlabeme je lžičkou. Kraby necháme okapat. Kopr . ... …více»
|
![]() |
22. 10. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Thajské rizoto s plody moře:
Rýži přebereme, spaříme a uvaříme buď v páře, nebo s přidáním lžíce tuku v přiměřeném množství osolené vody. Na rozpáleném oleji orestujeme mražené krevety, přidáme nakrájené rybí maso, tuňáka z k . ... …více»
|
![]() |
22. 10. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krevetoví rarášci: Z mouky, piva, bílků, nastrouhaného česneku a jedné lžíce oleje ušleháme těstíčko, do kterého vmícháme krevetky a bylinky. Osolíme a opepříme, případně můžeme ještě zahustit solamylem.
Nabíráme lžíc ... …více»
|