Postup přípravy receptu Rychlý linecký dort s broskvemi:
Z mouky, másla, cukru a žloutku vypracujeme těsto. Kulatou koláčovou formu o průměru asi 26 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme (nejlépe přes fólii) dokulata a vložíme do formy, okraje trochu zvedneme, aby vznikla miska.
Těsto před pečením propícháme vidličkou, aby se příliš nevyfouklo. Upečeme dorůžova.
Po upečení necháme korpus vychladnout, pak ho vyklopíme z formy a položíme ho na pečicí papír nebo rovnou na servírovací tác, protože po obložení nádivkou se s ním špatně manipuluje.
Korpus potřeme tvarohem, rozmíchaným s vanilkovým cukrem. Na tvaroh vějířovitě klademe nakrájené plátky broskví (měsíčky).
Povrch přelijeme teplou želatinou, připravenou podle návodu z kompotové šťávy (asi 250 ml) a práškové želatiny. Necháme chvíli zchladnout.
Dort můžeme podávat s porcí šlehačky nebo zakysané smetany.